petek, 11. februar 2011

CAD na terenu - Trimble Rugged Tablet PC

Vsi si že dolgo želimo, da na terenu ne bi potrebovali skice. Najboljši približek temu je kodiranje. Tukaj pa predstavljamo naslednji korak, risanje s pomočjo CAD funkcij, kot sta črta, lok ... To je mogoče s programsko opremo Trimble Access for Integrated Surveying na novem tabličnem PC-ju Trimble Tablet Rugged PC.



Trimble Tablet Rugged PC ima velik, 7 palčni, na dotik občutljiv zaslon. Ponuja vse, kar že poznamo na ostalih Trimble kontrolerjih (TCU, TSC2, TSC3) in še več. Podpira tako delo s tahimetri kot z GNSS sprejemniki, še posebej je primeren za Robotic in Integrated Surveying meritve. Vgrajene ima dve kameri, tako da lahko tudi s sliko dokumentiramo stanje na terenu, vgrajen ima GPS katerega lahko uporabljamo za GPS Search pri Robotic meritvah brez geodetskega GNSS sprejemnika, pri iskanju kontrolnih točk.

Operacijski sistem je Windows7 Profesional, tako da lahko uporabljamo vse Windows programe, naprimer Office za pisanje zapisnikov na terenu, podpise strank bi lahko digitalizirali na zaslonu (če bo GURS to dovolil), možno je priključiti zunanjo tipkovnco in miško, kot tudi tiskalnik (USB vhodi).


Je robusten, odporen na padce in udarce, ter na vlago in prah. Potopljen v 1m globoki vodi zdrži vsaj pol ure brez posledic. Ima dve "hot-swap" bateriji, ki sta dovolj za celodnevno delo.

2 komentarja: